Ingrediente pentru 6 portii:
-150g seminte de mac
- 150g zahar
- 100g unt
- 40g faina
- 4 oua
- 1 paharel de rom
- 1 pahar de lapte
- 1 praf de sare
Preparare:
Se clocoteste laptele, se adauga semintele de mac si, dupa 2-3 clocote, se strecoara laptele .Semintele de mac se amesteca cu 75 g zahar.Separat untul inmuiat(dar nu topit) se amesteca cu restul de zahar,se adauga macul indulcit si se amesteca bine .Cand compozitia este omogena, se adauga, pe rand, ouale, batand permanent, apoi praful de sare, faina si romul.Compozitia obtinuta se coace intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina , iar deasupra se acopera cu hartie unsa cu unt . Se scoate din forma dupa ce se raceste .Se serveste fara glazura sau cu frisca deasupra.
Pofta buna!
Categories:
Prajitura cu mac,
Prajituri