Ingrediente:
Aluatul:
-200 g nuci macinate
-100 g faina
-200 g zahar
-200g unt la temperatura camerei
-6 albusuri
-2 linguri cacao
Glazura:
-4 galbenusuri
-200 g zahar pudra
-o lingurita zeama lamaie
-25 g ciocolata rasa pentru decor
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un vas nucile macinate cu untul, zaharul, faina si cacaoa. Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca-foc mediu. Se bat albusurile spuma tare si se adauga peste restul ingredientelor deja amestecate. Se amesteca usor cu o furculita pana se incorporeaza.Intr-o tava de aragaz unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina se pune compozitia si se da la cuptor cam 30 de minute.Cand este aproape gata se scoate din cuptor si se pune uniform glazura; cele 4 galbenusuri frecate cu zaharul praf si zeama de lamaie. Se reintroduce in cuptor inca 5 minute pana este gata si se mai lasa inca 10 minute in cuptor cu focul stins. Glazura se intareste si arata ca o bezea. Se rade ciocolata peste glazura cat este inca calda. Se taie rece.
Pofta buna!
Categories:
Prajituri