Ingrediente:
Aluat:
-1 kg faina
-200 gr zahar farin
-70 gr unt
-50 gr margarina
-120 ml ulei
-4 galbenusuri
-100 ml lapte
-5 gr bicarbonat de sodiu stins in otet
-vanilie
-sare
Umplutura:
-marmelada
Glazura:
-3 galbenusuri
-150 gr zahar
-nuci
Mod de preparare:
Untul si margarina se spumeaza cu zaharul farin, se adauga treptat galbenusurile de ou, uleiul si se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme. Se adauga laptele , sarea, bicarbonatul dizolvat in otet, vanilia si se framanta cu faina. Aluatul se lasa cca 30 min la rece. Aluatul se intinde cu faina , in 3 foi subtiri, care se aseaza in tava si se coc la temperatura moderata. Foile coapte si racite , se umplu cu marmelada intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Separat, galbenusurile de ou se bat spuma cu zahar. Compozitia de galbenus acopera ultima foaie de aluat, se decoreaza cu nuci. Prajitura se aseaza in tava , se introduce in cuptor si se coace o ora la temperatura de max 50 grade C. Dupa cocere se lasa sa se raceasca si se portioneaza.
Pofta buna!
Categories:
Prajitura