Ingrediente:
-7- 8 cartofi potriviti, lunguieti, curatati, taiati in doua pe lungime si fierti
-400- 500 g ficatei de pui
-lapte, cat sa acopere ficateii
-2-3 linguri ulei pentru ficatei
-2-3 linguri de ulei pentru ceapa
-2- 3 cepe, taiate rondele
-1 cescuta de cafea mica cu vin
-1 lingura cu miere
-1/2 pahar faina
-sare
-piper, proaspat macinat
Mod de preparare:
Caliti ceapa in uleiul incins pana se inmoaie, apoi adaugati mierea si vinul. Mentineti pe foc puternic pana scade lichidul, amestecand. Acoperiti, luati de pe foc si pastrati la cald.Spalati si taiati in doua ficateii scursi. Turnati peste ei lapte cat sa ii acopere si lasati-i sa stea cel putin 1 ora. Scurgeti-i, condimentati-i cu sare si piper si treceti-i prin faina. Prajiti-i intr-o tigaie cu putin ulei incins, de jur imprejur, circa 3- 4 min, intorcandu-i mereu.Asezati ficateii fierbinti peste jumatatile de cartofi fierti (calzi), puneti deasupra ceapa calda, caramelizata.Serviti simplu sau cu diverse sosuri: de iaurt, de smantana, maioneza, salata.
Categories:
aperitiv