Ingrediente:
-1 pui (cca 1 kg)
-750 g vinete
-3 cepe mari
-300 g rosii
- 200 ml ulei
-2 foi de dafin
-4 catei de usturoi
-200 ml apa (sau supa limpede)
-2 linguri verdeata (marar si patrunjel), tocata
-1 praf de ienibahar
-sare
-piper.
Mod de preparare:
Puiul, curatat si spalat, se taie bucati mai mici. Intr-un vas, se incing 3 linguri de ulei in care se prajesc la foc domol, timp de 10 minute, bucatile din carne de pui.Intre timp, ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Se adauga peste carnea prajita si se calesc impreuna inca 5 minute, pe foc mic.Dupa acest timp, se toarna treptat 200 ml de apa (sau supa limpede) si se lasa pe foc mic, inca 20-25 de minute.Vinetele, spalate, se taie rondele de 1-1,2 cm grosime. Se presara cu sare si se lasa asa 10 minute. Apoi se sterg cu un servet si se prajesc cate 1-2 minute pe fiecare fata, in restul de ulei. Se adauga in vasul cu carne si ceapa.Rosiile se spala si se taie cuburi. Acestea se pun in vasul cu carne si vinete, impreuna cu usturoiul pisat, sarea, piperul, foile de dafin, praful de ienibahar si 1 lingura din verdeata tocata. Vasul se acopera si se pune in cuptor, timp de 30 de minute, la foc mediu.Mancarea se serveste calda, cu verdeata tocata presarata deasupra.
Pofta buna!
Categories:
Mancare la cuptor